onsdag, augusti 06, 2008

Godzilla och hans vänner - del 2


Den värste av dem alla är King Caesar, denna malätna gamla hund. Eller vad fan det är. Man har desperat försökt honom att se tuff ut i leksaksform, men i film så blir det mest pinsamt. Han kanske kan slåss, men hela uppenbarelsen går inte att acceptera bara. Tyvärr. Men tanken var god... kanske. Uppenbarligen dyker han upp i Final Wars också, men jag har helt förträngt honom i den filmen så jag kan inte svara på om han blev bättre där.


Jag har alltid varit lite kluven till Manda. På ett sätt är det jäkligt coolt med något som ser ut som en kinesisk drake, men som monster har han aldrig varit direkt imponerande. Om man inte tycker det är kul med en stelt rör som hasar sig fram mellan miniatyrbyggnader. Ingen favorit, även om jag gillar utseende. Dock så är jag väldigt förtjust i hans cameo i Final Wars, där han för en gångs skull verkar både farlig och effektiv. Han får gärna återkomma, men han måste kunna göra lite mer än att göra sax-rörelser och försöka undkomma fighting.


Någon som definitivt har växt under åren är Anguirus! Först och så var jag inte så förtjust i honom då han uppenbarligen hade på tok för långa bakben (vilket berodde på att det var en skådis som gick på alla fyra) och att man ibland dolde detta väldigt dåligt. Det förtog känslan av monster-effektivitet om ni förstår vad jag menar. Dock så har jag insett att han är en ganska våldsam typ, väldigt snabb och brutal mot andra monster. Dessutom är det coolt med alla horn och piggar överallt. Bra kille. I Final Wars så kan han dessutom meja ner hus genom att rulla ihop sig till en boll och vältra sig igenom byggnationerna. Respekt.