söndag, augusti 03, 2008

håller delvis med

Det är en okey krönika, även om jag tycker den är lite ofokuserad. Man vet inte riktigt om mannen faktiskt inte har något emot Pride, gayklubbar och RFSL eller om han tycker det är dom som ger en orättvis bild av homosexuella.

Är det så, så håller jag givetvis inte med. Men det som i alla fall kommer fram är att media ger en väldigt sexualiserad bild av homos. Vilket är en intressant vinkling då det oftast förekommer kritik, helt och hållet obefogad sådan, om att homos alltid sexualiserar sig själva och kulturen runt omkring. För det är klart att media gillar att fota, filma och skriva om allt det där spektakulära runt till exempel pride. Det är helt enkelt inte lika kul att filma Pelle Rörmokare eller Kajsa Bibliotekarie.

Det finns ingen som helst anledning för bögar, transor, flator eller whatever att sluta ta upp sex i kulturen. Inget som helst. Som Tiina Rosenberg så klokt sade, så är faktiskt sexet lika viktigt som den där kärleken. Även om Kristdemokrater, Sverigedemokrater och andra förvirrade apor blir arga över något sådant ofarligt. Liksom i den beryktade heterosexualiteten så är sexualiteten även viktig hos homosexuella, bisexuella, transpersoner och dylikt. Även om det kanske inte är något man ska prata om ;)

Alla behövs och alla finns. Det är det som är så underbart. Hoppas bara media lär sig det någon gång.