tisdag, augusti 19, 2008

Kina-resan: 080608Det var en chock för magen att käka på Pizza Hut och jag är fortfarande däckad av hur mätt man blir av en pizza. Det är en annan form av mättnad än med till exempel kinesisk mat, mer slutgiltig så att säga. Som döden för att vara mer drastisk.

Men tidigare idag åt vi faktiskt Mao Tse Tungs favvo-käk! Det ni! Servitriserna hade på sig traditionsenliga dräkter från Maos hemby och specialitèn var chili. Jag kan inte säga att jag gillade allt, men ungefär en tredjedel var gott. Standarden är givetvis att man äter en massa olika rätter som man delar på. Bara att plocka på alltså!

Något som King hjälpte till med idag var att assistera med biljett tur och retur Beijing. Det blir natttåg på tisdag kväll och hem igen på fredag kväll. Det, samt en dagstur till en närliggande stad på Söndag, gick på cirka 2100 yuan för två personer. Helt ok.

Eftersom behovet av att se äckliga djur ökade så besökte vi Shanghai Ocean Aquarium och trängdes med chockerande många andra turister nere i de trånga och äckelspäckade gångarna. Jag fick klappa en liten, liten haj och sedan åkte genom en 155 meter lång gång med vatten och fiskar runt omkring oss. Fanns minst sagt många udda djur runt omkring oss... Eller tack och lov på säkert avstånd bakom glas och nere i djupa havsgravar.

Sedan fann vi kanske, kändes det som i alla fall, Shanghais enda internetcafè. Det var väl mycket mer än cafè, mer ett spel, dvd, slappställe för Shanghais vilsna ungdomar. Där lärde vi känna Gary (hans engelska namn) som jobbade deltid där. Egentligen så var han en 22-årig universitetsstuderande från Beijing. Han försökte desperat hjälpa oss med en utskrift, men det lyckades inte.

Det slutade med att han fick skriva av informationen på en lapp åt oss, vilket var adressen till hotellet i Beijing vi skulle till.

Tyvärr såg vi honom aldrig mer efter detta, men han hade flera jobb och studerade hårt... så jag hoppas att han blir något stort.