tisdag, augusti 12, 2008

SATS - en fönsterplats för svettapor och träningsmuppar!


I don't get it. Varför står man frivilligt och spänner sig i ett skyltfönster? Visar upp sina svettlökar under armarna, i alldeles för små cykelbyxor och tror att man faktiskt ser snygg ut?

Nu bygger de ett spännisfönster igen, i Stadshagen. Det är SATS som har bestämt sig för att vi otränade fläskapor som går fram och tillbaka från jobbet ska få titta på träningsmuppar som visar upp sig som horor på en bakgata i Amsterdam, ni vet såna där schysta skyltfönster där de prostituerade dansar omkring lite. Eller sitter uttråkade på en stol tills någon spenderande svenne kommer förbi, skaffar HIV och ger det i present till sin trogna fru där hemma i Svedala.

Först och främst vill jag inte se svettiga människor som tränar. Det är bland det äckligaste som finns. Alla såna springer för övrigt förbi vårt kontor på Nordenflychtsvägen. De genar upp på vår väg eftersom man håller på att bygga längst med vattnet. Jag har för länge sedan fått nog med fläsklår som dunsar in i varandra där utanför. För att inte tala om svettbanden. Är det på Sveavägen det ultimata muppstället finns? Dygnet runt står det människor som faktiskt tror att de har en utseendemässig gåva att skänka till trafikanter och gående. Komiskt. Dessutom 24/7.

Grejen är att skulle jag, mot förmodan, börja träna så skulle jag nog föredra att diskret ställe. Jag skulle aldrig betala en halv månadslön för att förnedra mig i ett fönster. Det bästa vore ett fönsterlöst rum där man kan få fläsksvettas i fred. Nä, förresten. Jag går överhuvudtaget inte in på ett gym med andra människor. Det bästa vore alltså ett bås där jag kan vara helt i fred när jag pustar fram på träningscykel eller knäcker armarna ur led i någon maskin.

Ett träningsbås helt enkelt. Som ett videobås på en porrklubb kanske. Fast utan porren, och med en träningscykel istället för... ja, något annat.

Då kanske jag joinar svettapornas klubb ändå. Men tills den drömmen går i uppfyllelse så ger jag inte SATS en enda slant!