lördag, augusti 09, 2008

Stackars lilla bortskämda kärring!


Kerstin Dellert har haft det jobbigt på sistone. Hon tvingades ställa sig framför en publik med smutsiga och trasiga kläder. Men herregud kärring, det är väl bara att se till att inte hälla kräftspad över hela bröstet och se till att ha tvättade kläder. Vem går ut i en tröja med kräftspad på över huvudtaget? Du är så rik, bortskämd och dryg att du troligen har lite mer kläder att välja mellan? Eller hur?

Eftersom hon uppenbarligen tyckte det var jobbigt med att behöva gå upp på scen framför publik i ett sådant FRUKTANSVÄRT skick, så får jag välj bjuda på någon som har det värre än en fet operakärring i Sverige.

En gång var Etiopien det trendiga landet att snacka om när det gällde förjävliga saker som händer i världen. Men nyhetens behag försvinner och det finns nya länder, nya fattiga människor att bry sig om istället. Svensken, ja, västerlänningen, klarar bara av att bry sig om en form av medmänniskor i taget. UNICEF säger att nu, 2008, så riskerar sex miljoner etiopiska barn att bli undernärda - och i slutändan dö.

De har barnen på bilden har nog inga problem att visa sig smutsiga och trasiga eftersom det är deras vardag. Så när Kerstin Dellert sitter och smörjer kråset och tycker synd om sig själv, så riskerar dessa barn att dö.

Men Kerstin bryr sig inte. Hon är bara en föredetting till operatant som tänker på sig själv.