lördag, september 20, 2008

Ett stillsamt bråk mellan en snål dam och en olivförsäljare

Vi var och fotograferade lite idag (kommer lägga upp några i morgon, kanske) och var även inne i stan en sväng för att eventuellt köpa chilikorv på den där matmarknaden vid Sergels Torg. Det blev ingen chilikorv, men Gregory blev sugen på svarta oliver och vi hittade ett stånd där sånt såldes. Ni vet, en massa goda oliver, inlagd vitlök och så vidare. Vi ville ha färska och burkfria oliver, så det kändes som ett bra val.

Dock så hamnade vi mitt i ett mindre drama. En dam hade bett försäljaren att blanda ihop lite av geggorna till, förhoppningsvis, en ännu godare röra. Sedan ställde han det på vågen och hon ropade "You must be joking!?". Så hon vägade betala summan som var där. Hon pratade engelska eftersom försäljaren inte snackade svenska. Så det urartade till ett mindre bråk där hon absolut inte ville betala för det hon hade köpt (hon hade två lådor, en av dom innehöll mixen och den andra innehöll rena oliver). Till slut gav försäljaren upp och hon ville i alla fall köpa oliverna, trots att även dom var dyra enligt henne... så medan han gick iväg för att växla pengarna så började hon tala med Gregory "These immigrants are so rude". Gregory, som måste känna sig en aning träffad av detta påpeka att inte alla är oförskämda.

I alla fall kommer försäljaren tillbaka och hon fortsätter sitt meningslösa klagande - troligen ville hon väl ha mixen ändå, fast billigare, men han ställer undan den och börjar prata med oss istället. Så hon säger "Asshole" till honom, och han säger lugnt tillbaka "You fucking bitch" och undrar vad vi vill ha. Medan damen går iväg så ber G att få svarta oliver för sjuttio kronor, och ger oss en rejäl rabatt både på oliverna och på de naturgodis som jag köpte samtidigt.

Ain't life wonderful.