måndag, september 01, 2008

Restaurang Andaman

Om ni tar bussen bort till Järla Station och går tillbaka en bit så kommer ni till kyrkogården. Precis innan den så ligger det något som ser ut som en gammal pizzeria (vilket det troligen är) och som bär namnet Andaman. Det är en fenomenal thailändsk matpärla som för vår del började med en rejäl smäll då kocken, precis när vi kom innanför dörren, tappade en stor glasbytta i golvet. Men sånt inger förtroende för mig och Gregory, då det visar att det är människor och inte trendmuppar bakom disken. Man kan inte riktigt snacka om en tyst miljö heller, trots att vi nu var ensamma gäster i restaurangen. Bakom disken, som var öppen in till köket, på gick höga diskussioner på thailändska, skratt och thaipop. Precis som det ska vara.

Maten dröjde tjugo minuter, vilket också kändes ganska bra då det kändes som om den verkligen lagades till. Vi valde den starkaste rätten som vanligt, vilket i mitt fall var biff med chili, vitlök och ris. Gregory valde samma sak fast med kyckling. Vi har svårt att hitta stark mat, men här var det faktiskt hyfsat stark som kändes efter en halv minut eller så i munnen. Vi hade med oss egna kryddor, då vi sällan nöjer oss med det starkaste som finns på restaurangen, och fick det att bli svett-starkt. Köttet var mört och fint, samma sak med kyckligen och överlag var det en underbar, mustig thaismak som endast överträffas av Nom's Thaifood eller om man åker direkt till Thailand givetvis. Dessutom fick en skål med ris gratis eftersom vi hade åkt ända från Märsta för att smaka denna rekommenderade restaurang.

Så det var värt att ta den lilla trippen, även om vi åkte förbi Sickla Köpstad samtidigt och köpte varsin extern hårddisk (500 gb) för 599:-, lite dvds (givetvis - på Bara DVD) och så fick G tillfälle att göra ett av sina toalettbesök som han så gärna gör en gång i timmen.