onsdag, oktober 22, 2008

It takes two to tango

Jag har skrivit det flera gånger förut, it takes two to tango. Vid en smitta av HIV så måste trots allt båda personerna ha ansvaret. Det stämmer inte riktigt, det som skrivs, att enbart såna som är medvetna om sin smitta kan fällas, detta har även hänt, vid ett flertal gånger, sådana som inte är medvetna om statusen. Vem är då ansvarig? Den andra personen kunde likaväl ha varit smittad också, och alltså har båda en skyldighet att skydda sig. Som överläkaren Jan Albert säger:

"falsk bild av att staten har koll på vilka som sprider hiv" och menar att den enskilda invididen själv måste ta ansvar och inse att oskyddat sex innebär risker"

Sedan har vi dessa fall då människor som inte blivit smittade, men också varit medveten om riskerna, anmält sin partner för grov misshandel. Det är ett relativt enkelt sätt att få ut en hel del tusen i skadestånd av brottsoffermyndigheten. Jag vet att minst en av dessa "offer" vid ett flertal tillfällen har uttnyttjat detta genom att polisanmäla fler personer för samma sak, allt för lite pengars skull. Jag sitter inte och hittar på, vänner till mig har råkat ut för det här.

Det är dags att se folk som knullar som vuxna människor. På med kondomen helt enkelt, även om du är bergsäker på att du minsan inte är smittad - eller du är säker att din partner eller tillfälliga ragg inte är smittad.