torsdag, oktober 02, 2008

Kraftverk 3714 dör aldrig!


Det är märkligt hur den gamla filmen aldrig verkar släppa taget om oss. Nu hörde man av sig från Colombia och ville visa den på en festival där! Jätteroligt! Festivalen heter OTROCINE och hemsidan går att besöka här.

Kraftverk 3714 verkar ha slagit an en viss ton i Sydamerika, av någon anledning som ingen av oss begriper. Även om majoriteten av recensionerna har varit hyllande (och några har varit saftigt drypande sågande också) här i Sverige så har den aldrig varit så efterfrågad som just i Sydamerika.

Nu har den visats i ett gäng länder, vunnit priser för bästa regi, bästa skådespeleri och bästa special effekter! I Sydamerika ha den valsat runt på festivaler i Argentina, Chile och nu Colombia.

Eftersom den tidigare DVD'n är utgången (även om jag tror att vår gamla distributör sitter på några exemplar) så är det svårt att få tag i den just nu. Dessutom är den versionen längre, men också lite segare - vilket har gjort att vi förberett en utmärkt directors cut, en kvart kortare tror jag, med ännu bättre ljudeffekter på vissa ställen och även lite mer färgkorrigering i några sekvenser. För vi vill att den ska komma ut på DVD och festivaler ännu en gång, i den kortare versionen.

Vi får väl se vad som händer.