tisdag, oktober 21, 2008

Recension: Attack of the Sabretooth (2005)


Jojaojjajojjojo... fan, visst var den lite bättre än vad jag hade hört, faktiskt. Attack of the Sabretooth lär knappast vinna några festivaler alls, men dög som 87 minuter tramsig Sci Fi Channel-underhållning.

En miljardär (eller en väldigt rik snubbe i alla fall) har klonat fram sabeltandade tigrar på en ö, där det samtidigt byggs ett lyxhotell och ett toppsäkert zoo för de nya jättekatterna. Samtidigt så har några ungdomar slagit vad om att de ska hitta vissa föremål i nån tävling (har ingen aning om vad som pågick där egentligen, men ett av målen var att hitta en kannibal-gaffel...?) och bryter sig in i området. Tyvärr lyckas de också ta ner strömmen och på så sätt släpper lös tre stycken ät- och mördarglada sabeltandade tigrar.

Samtidigt har givetvis miljardären en stor lyxfest för inbjudna eventuella investerare (bland annat Robert Carradine i en ganska skön insats), och naturligtvis går allt åt skogen...

Standarthandling 1A alltså som ni kan se, inte speciellt orginellt, och efter en oerhört trist första halvtimme (där det bara bjuds på ett dödsfall - blodigt dock) så tar det fart när man springer omkring och antingen jagar tigrarna, blir dödade av tigrarna eller gömmer sig för tigrarna. En av tigrarna är dessutom extra stor och släpar sig fram enbart med hjälp av framtassarna.

Skådisarna är helt okey, alla verkar ha lite småkul i rollerna, men Nicholas Bell som miljardären Niles och Robert Carradine gör överlag de bästa insatserna.

Effekterna då? Ja, det är en blandad kompott. Vissa av animationerna ser helt okey ut, fullt godkända, medan inserts med konstgjorda tigerhuvuden ser lite taffliga ut. Men jag gillar det. Sedan dyker det upp effekter, speciellt en på slutet som ni garanterat kommer att reagera på, som är så pissusel att det är sanslöst. Men men... Eftertexterna är dessutom astrista och snabbare än en amerikansk tv-såpa.

Däremot så brassar man på rejält på blodet, och i ojämn kvalité får vi bevittna diverse grafisk lemlästning, blodsprut och och annat skoj. Mer än godkänd på den fronten alltså.

Den var helt klart värd de 30 spänn jag köpte den för på filmkedjan på Söder, så hittar ni den för samma pris och gillar creature features så antar jag att den är värd sitt pris.