onsdag, november 05, 2008

Death Race Märsta?

Jag vet inte om lokaltrafiken i Märsta sysslar med att förverkliga Death Race 2000, men igår så jag en bussförare demolera sin egen buss utan att ens verka ta notis om det.

Bussen hade stått stilla, troligen vilade han, och när han sedan skulle köra ut så stod det en annan buss i väg. Han slängde sig på tutan, ingen reaktion, vilket gjorde att kände sig tvungen att pressa sig förbi den andra bussen, som dessutom stod i en kurva. Tyvärr stod det också en trafikskylt där, ett övergångsmärke, och chauffören pressade så hårt att skylten fastnade mot bussen, vred sig och krossade ett av de stora fönstren på sidan. Men inte gjorde det chauffören något, utan han fortsatte att krångla sig förbi sin kollega, samtidigt som vägskylten fortsatte att riva upp det stora fönstret. Vilket oväsen!

När han väl lyckats ta sig förbi, istället för att backa och rädda sin buss, så körde han snabbt till busshållplatsen och släppte på passagerarna.

Jag börjar fundera på om vandalismen som SL tjatar om hela tiden egentligen beror på deras egna chaufförer? Antagligen anmälde han det som vandalism senare och spädda på den statististiken om värstingungdomar i Märsta...