onsdag, november 19, 2008

Äntligen! Serielögnaren Quick tar tillbaka sina erkännande!


Det var sannerligen på tiden! Det har länge varit den största kalkonen i svensk rättshistoria, hur karriärskåta åklagare och myndigheter accepterat Quicks alla extremt illa underbyggda lögner. Killen är en mytoman och dårarna föll för allt han sade. Skrattretande.

Christer Van Der Kwast verkar inte speciellt upprörd av vad Quick säger, fast vem kan klandra honom? Han fick sin berömmelse och sina pengar och behöver inte bry sig så mycket mer.

Thomas Quick har aldrig varit seriemördare. Pedofil och allmänt mentalt störd? Absolut, men så långt ifrån en seriemördare som man kan komma. Allt handlade om en snubbe som behövde lite uppmärksamhet och ihågkommen för resten av sitt liv.

Förhoppningsvis innebär detta att mordoffrens familjer nu kan se en chans att de rätta mördarna blir gripna, och slipper förlöjligas av pajasen Quick.

Ibland så har jag funderat om inte hela Quick-affären mer handlar om att de svenska kriminalarna ville leta sig ut i vida världen.

"Tänk att lilla Sverige kunde få ha sin egen seriemördare också? Nu är vi bland de stora grabbar! Nu kan vi vara lite viktiga! Skitsamma vad familjerna tycker, vi har en villig mördare - fallet är löst och vi kan bli hjältar!"

Det känns väldigt mycket på det sättet. Det har handlat mer om egon än om logik. Thomas Quicks erkännande är som bibeln, man hittar det man letar efter - med lite fantasi. Egentligen finns det inga vettiga bevis mot karln alls, bara hans erkännande. Ja, han har till och med erkänt mord på människor som inte blivit mördade!

Jaja. Hoppas nu att hans så kallade offer får upprättelse... och att vi kan sätta punkt för den största pajasföreställningen i svensk kriminalhistoria.