måndag, december 01, 2008

The Residents, Kägelbanan 081130


The Residents var sannerligen en upplevelse. Det var en konceptshow som berättade om en gammal galen man som försökte undersöka mysteriet med sina försvunna bror Harvey. Harvey försvann, troligtvis, i Grekland - och innan dess hade han hamnat djupt in i konspirationsteorier och allmän galenskap.

Berättaren, som har stort grått skägg och tejpade glasögon - och senare en rosa kanindräkt - börjar själv följa sin bror in i galenskapen, och vi får med YouTube-klipp, musik och monologer veta allt mer och mer om vad som hände. Eller får vi det?

The Residents har gjort sig kända för att vara helt anonyma, och de fyra medlemmarna (där två av dem har hängt med sedan sextiotalet) är klädda i svarta huvor, glasögon med små ficklampor på, kaninöron och glittriga frackar. Det var en fantastisk show. Gripande, sjukt rolig, bra och bisarr musik och extremt orginell.

Verkligen värt varenda spänn. I publiken kunde vi även se Ronny Svensson, nån snubbe från Klubb Super 8 och maken till Jämtlands länskulturchef (som var där med en ung tjej, jag hoppas för allas skull att det var deras dotter eller nåt)).

G tog en del bilder och det är dem som akompanjerar detta inlägget.