söndag, december 21, 2008

Sverige av idag är ett land som ekar mer och mer av Sverigedemokraterna och den övriga högerns stöveltramp


Jag har länge funderat på att lämna Sverige. Både jag och Gregory känner att det börjar bli dags att kanske bege sig vidare, till något ställe som arbetar sig framåt från en kritisk tid till något öppnare och kärleksfullare.

Sverige av idag är ett land som ekar mer och mer av Sverigedemokraterna och den övriga högerns stöveltramp. Från Moderater som omsorgsfullt mular de fattiga med snö och småsten, till Kristdemokraterna som ständigt hävdar att deras gud är den rätta och att man ska följa de kristna värderingarna. Ja, samma sak som Sverigedemokraterna hävdar faktiskt. KD och SD är två partier som är ruggigt lika, och med Moderaterna som vägrar utesluta ett samarbete med SD (något som Socialdemokraterna högt deklarerat - inget samarbete med SD) så känns det som ett allt sorgsnare land.

Arbetslösheten blir värre och värre, och det är ett direkt resultat av den kapitalism som högern drivit på. Alla andra förklaringar är ett hån mot de som arbetat hårt hela sitt liv för att sedan få livet krossat av högerspökena.

Vita skjortor, välkammat hår, yta och snack om moral är det högern lever på. Tyvärr är det samma lurendrejeri som så många andra fascistiska organisationer använt sig av under åren - även vänstervridna sådana. Med ett polerat snack om kontroll och hårda tag så lurar man med sig både grupperingar av naiva och de iskalla kapitaliser som gärna trampar på de svaga.

Vi skulle vilja till ett land som har haft problem, men som arbetar sig mot ett öppnare och kärleksfullare samhälle. Som arbetar precis emot det som sker i Sverige och Skandinavien nu, ett land var patetiska patriotism allt mer dränks till följd av intelligent resonerande och en revolt mot överheten.

Jag tror på revolt. Utan tvekan, men jag är varken fysiskt eller psykiskt stark nog att delta i något sådant. Upplopp är nödvändigtvis inte fel. I Frankrike och Grekland skedde upploppen på grund av att staten och makten ännu en gång stampade ner på folket. Då ska man slå tillbaka.

Kanske befinner vi oss långt från Sverige vid nästa val. Det skulle jag nästan vilja, så att jag slipper ser hur idioterna väller fram och röster fram något som kränker deras egna rättigheter.

Då vill jag sitta och skratta och eländet i lugn och ro, långt bort från nyfascisterna moderaterna, nazzesvinen Sverigedemokraterna och de religiösa dårarna i Kristdemokraterna.