söndag, januari 11, 2009

Recension: Auntie Lee's Meat Pies (1992)


Från regissören till A Dirty Western 2: Smoking Guns, Dangerous When Wet, That's Porno, A Touch of Sweden och Debbie Does Dallas III: The Final Chapter kommer den extremt bortglömda skräckkomedin Auntie Lee's Meat Pies!

Karen Black spelar Auntie Lee, satanistisk kannibal som tillsammans med sina playboy-bunnies till systerdöttrar lockar till sig män som de dödar på brutala sätt och sedan tillverkar delstatens bästa köttpajer av! Till sin hjälp har det Larry (Michael Berryman), en efterbliven snubbe som helst av allt vill polis och hjälpa sin idol polismästare Koal (Pat Morita), men som har svårt att göra sig av med kroppsdelarna i sin bil!

Deeeeet... är typ handlingen. Werner Pochath, en av mina favoritskådisar, dyker upp en cameo som den tyska affärsföreståndaren Billy-Bob Himmler och resten av filmen är en ganska snygg ursäkt till blodiga mord och för att de kvinnliga karaktärerna (dock inte Karen Black) ska få ta av sig kläderna i tid och otid.

Den är ganska ambitiös faktiskt, men humorn faller för det mesta ganska platt. Roligast är Michael Berryman som gör en av sina mer avancerade roller och visar sig ha hundra olika ansiktsuttryck. Kul snubbe, för övrigt härstammar han från Jämtland av alla istället. I alla fall kom vi fram till det när vi pratades vid en gång.

Något som man lagt lite kraft på också är splatterscenerna som är... kanske inte välgjorda, men med gott humör och gott och blod. Det förekommer en fenomenal halshuggning i början av filmen. När när jag tänker efter så känns mycket av filmen som en väldigt snygg porrfilm, fast med en splattereffekt i slutet på varje scen. De kåta systerdöttrarna har alla bisarra rum, ett är som en neon-variant av Stonehedge och det andra är format som en gigantisk självlysande orm! Bisarrt.

Kul, men knappast bra, och bortglömd rulle med roliga skådisar och blod. Men inte mer än så.