fredag, januari 23, 2009

Recension: Puppet Master III: Toulon's Revenge (1991)


I den tredje delen, Puppet Master III: Toulon's Revenge, så är det David DeCoteau som fått äran och regissera, och jag måste säga att han gör ett strålande jobb. Över förväntan med antagligen en hyfsat liten budget.

Detta är en ambitiös prequel som utspelar sig i Berlin under naziregimen. Toulon driver sin lilla dockteater med sina levande dockor och gör stor succé. Men han vågar sig på att driva med Hitler och sådan satir uppskattas inte av Gestapo och deras lokala tupp, Major Krauss (Richard Lynch). Så han arresterar helt enkelt Toulon och skjuter ihjäl hans fru.

Samtidigt försöker Doktor Hess (Ian Abercrombie) komma fram till ett medel som ska återuppliva tyska soldater så att de blir odödliga mördarmaskiner... vilket tur för honom att det är precis den kunskapen som Toulon sitter på, fast med sina små dockor...

Men givetvis blir det inte enkelt och dockorna slår tillbaka mot tyskarna, så att blodet flödar!

Det är verkligen en kul och välgjord uppföljare! Bara det ambitiösa konceptet att förlägga filmens historia i Berlin under krigstid är trevligt, och DeCoteau har fått till en bra stämning med hjälp av några snygga kulisser och tidsenliga kläder.

Denna gången är det också många välkända genreansikten i rollerna, allt från Richard Lynch till Sarah Douglas. Alla gör bra ifrån sig och blir faktiskt inte, för en gångs skull, överskuggade av dockorna.

Ja, dockorna ja... denna gången får de sällskap av en sexarmad revolverman och skrockar elakt hela tiden. Det är relativt blodigt, även om mycket av detta kommer från squibs. Slutet är mörkt, brutalt och makabert och på det hela så är detta är skitbra liten uppföljare som rekommenderas varmt.