tisdag, februari 24, 2009

Är homofober homosexuella?

Varför hyser vissa ett sånt agg mot homosexuella? Vad är det som triggar den där aggressiviteten? Själv har jag fått en hel del grova hot och förolämpningar den senaste tiden, flera av dem har jag inte publicerat eftersom de helt enkelt är för mycket, och detta har riktat sig mot att jag är bög och att jag lever ihop med en man (eller "polsk hora" som den anonyma personen envisas med att kalla Gregory). Varför blir det så här?

Nu är jag väldigt öppen av mig och har aldrig känt någon skam över den jag är. Dessutom så slår jag oftast tillbaka med samma mynt mot folk som beter sig illa. Ingen "vändra andra kinden till" här alltså. Jag tror det är frånvaron av blygsel och skam som retar vissa personer. Jag var blyg som barn, men innerst inne var jag aldrig blyg. Bara nedtryckt av personer runt omkring mig i skolan, och då jag inte gillar våld (men inte avfärdar det heller - jag är lite dubbel i den där åsikten) så slog jag inte tillbaka fysisk. Dessutom har jag alltid uttryckt mig bättre under stress i skriftlig form än muntlig. Och det är helt okey att skicka brev på skolgården.

Det finns några exempel på kända homofober som visat sig vara homo- eller bisexuella: Ted Haggard, Jörg Haider, Jim Jones, J. Edgar Hoover, Larry Craig osv osv. Börjar man dra in högt uppsatta religösa män eller politiker som arbetat mot "sexuella perversioner" och som visat sig själva vara pedofiler eller uttnyttjat kvinnor gör att listan blir väldigt, väldigt lång. Jag tror egentligen inte detta har med religion att göra, utan mer med makt. Behover av makt och kontroll. En person som plötsligt tror sig stå över alla andra tar sig också extra stora friheter. Då går det bra att fördöma homosexualitet när de själva har förhållanden med män vid sidan om, eller att sjunka djupare ner i sitt behov av barnpornografi eller att uttnyttja kvinnor.

Studerar man språket hos dessa anonyma skrivar-talanger så är det oftast väldigt sexuellt också. Det är mycket vulgärna könsord, referenser till analsex och så vidare. Ibland blir jag generad själv, inte över själva hoten utan att språket är så pubertalt. Personen som skrivit till mig på senare tiden har haft ett extremt vulgärt språk, och man undrar om denna sex-fixering avspeglar honom (eller henne) själv? Han kanske har saker inom sig, sådant han inte är bekväm med. Fantasier och så vidare som inte passar in i den världsbild som han blivit uppfostrat i. Något som kan skapa sprickor i fasaden.

Lyssna bara på den här gubben, det är hans riktiga röst och trots att han är väldigt fientlig mot homosexuella (och kör den gamla tröttsamma ramsan om att bögar är de som står för alla övergrepp mot barn) så verkar han extremt väl insatt i hur han skulle vilja ha sex:Även om det inte stämmer i alla fall, så tror jag att undertryckt sexualitet ofta resulterar i homofober. De kanske inser att det är försent att börja leva livet och det bittra i att tvingas leva i en lögn. Många verkar dessutom desto äldre de blir bli mer och mer upprörda över att homosexuella lever som andra människor. Och jag kan slå vad om att det beror på att de själva aldrig kunde leva på det sättet.

Det är både deras eget fel, men även samhällets. Tack och lov är det förändrat nu, men det är fortfarande en lång väg att gå.