torsdag, februari 26, 2009

Den sinnessjuka högern och fjäsket för kungafamiljen

Visst är det vansinnigt? Höger kryper som några gimps för kungafamiljen - vilket jag iofs alltid har hävdad - och verkar inte ens överhuvudtaget se problemet i att betala en privat bröllop. Jo, det är privat. Det är inget officiellt med ett bröllop, även om det råkar vara blåblodiga som gifter sig.

Ulla Andersson, Vänsterpartiet är väl en av de få kloka som uttalat sig "Jag tror inte det är någon fattig familj, precis. De har ju en hel del skattemedel till sitt förfogande varje år, och jag tror nog att de klarar sig med de summor de faktiskt har fått genom åren." - så sant, så sant.

Jag har personligen inget emot att mina skattepengar går till att hjälpa människor. Men att hjälpa en redan stenrik familj med något så gammalmodigt och bakåtsträvande som ett fadersgodkänt giftemål är bara tragiskt. Och höger spelar gärna med, eftersom det passar deras människofientliga politik bra.

De förstör gärna för vanliga fattiga människor, men är villiga att betala miljonsummor till något så odemokratiskt och otidesenligt som kungafamiljen. Men å andra sidan, detta är ännu en spik i kistan för högerregeringen. De kommer att få lite bättre opinionssiffror under bröllopet eftersom den vanliga svensken är så korkad att hon/han tycker det är trevligt att man spenderar skattepengar på något så onödigt... men sedan kommer verkligheten ikapp igen.

För vem vill stödja ett demokratifientligt parti? Ska det vara demokrati så ska det det vara rättvist. Ett ord som högeraporna inte känner till.