tisdag, februari 24, 2009

Reinfeldt har fått galopperande kungasjukan!


Att Reinfeldt kanske inte alltid har huvudet på skaft vet väl de flesta, men dagens uttalande om det stundande giftemålet slår allt i humorväg.

"En kvinna av börd får äntligen sin man av folket"
- Jamena huvva. Det är väl meningen att vi ska stå med hatten i handen och niga och bocka för att en rik person har gift sig med en annan rik person. Som om det betyder något för det svenska folket.

"Jag är väldigt övertygad om att i en i övrigt ganska mörk och dyster stund, som det är för Sverige och stora delar av världen kommer det här som ett ljus av hopp"
- Här har galenskapen helt träffat Reinfeldt. "Stora delar av världen"? Tror han allvarligt att ett giftemål i Sverige överhuvudtaget väcker någon uppmärksamhet utanför skandinavien? En notis på CNN's hemsida räcker tyvärr inte. Det känns tragikomiskt att statsministern faktiskt tror att deras giftemål ska lätta upp i den världskris vi har.

"Att kärleken segrat och jag tycker att det är väldigt glädjande både att kungen har fattat detta beslut och att kronprinsessan Victoria och Daniel Westling har fått varandra till sist"
- Vad är det för seger egentligen? Har karln inbillat sig att det rör sig om en Romeo & Julia-historia här? Prinsessan som får sin "arbetarkille"? Ännu obehagligare är det att han godkänner att kungen haft något att säga till om det hela. Brudparet är över trettio år, är det verkligen lämpligt att en person bestämmer över dem?

"Med sin värme och sin stora kunskap har hon väckt stort förtroende hos svenska folket"
- Vickan är säkert en trevlig tjej, hon verkar toppen. Men att generalisera och påstå att det svenska folket känner förtroende för damen är väl att ta i.

"Båda två markerar ju en vilja att tjäna Sverige och göra bra saker för Sverige"
- Vadå? Klippa ett sidenband? Vara tvungen att hålla inne sina åsikter eftersom det kan störa andra nationer? Leva gott på skattebetalarnas pengar? Absolut, under giftemålet kommer det säkert dras in lite PR-pengar till Sverige i form av mer shopping och dylikt, men sedan falnar det av och vi är tillbaka på samma ekonomiska breddgrad igen. Snacka om att tänka kortsiktigt.

Förresten, är det inte underhållande att se Daniels stela fejkade leende och Victorias uppenbarliga riktiga leende? Jag misstänker att Daniel inte är så förtjust i uppmärksamheten...