torsdag, april 23, 2009

Rättsröta!

Ja vi ser hur väl svenska myndigheter fungerar, genom det senaste avslöjande om hur domaren i Pirate Bay-målet, som på fritiden sysselsatt sig i "Svenska föreningen för upphovsrätten, SFU. Där är även Henrik Pontén från Antipiratbyrån medlem, samt Peter Danowsky och Monique Wadsted som företräder rättighetsinnehavarna i Pirate Bay-rättegången." Karln har också ett extrajobb på Stiftelsen.se där han är kollega med en av advokaterna som har anlitats av mediebolagen.

Detta är givetvis skandal, och det finns egentligen ingen chans att han inte skulle ha låtit sig påverkas av sina kollegor och vänners åsikter i detta fallet. Rättsröta givetvis. Att både han och girigburkarna på storbolagen undanhållit visar bara hur privatpolis-syndromet fungerar. Äckligt. Och de lär inte skämmas över det heller.

Även om nu inte rättegången tas om så har de stora film- och skivbolagen har slagit ännu en spik i kistan på rättvisan. För visst ska antipirater vara lika ärliga som de säger sig vara? En nämndeman blev avsatt på grund av svagare kopplingar till industrin, så en domaren som sysslar med jäv kanske till och med är åtalbar? Vore intressant om någon undersökte den saken.

Jag antar att Pirate Bay kommer att växa ännu mer efter detta, och fler artister kommer att gråta sig till sömns ;)