måndag, april 06, 2009

Sverigedemokraternas nynazistiska historia


1988-1989
När de öppet rasistiska organisationerna ”Bevara Sverige Svenskt” och ”Sverigepartiet” slår sina rakade huvuden ihop, så bildas det parti vi idag kallar för Sverigedemokraterna. Partiet grundas av den främlingsfientliga trion Leif Ericsson (f. Zeilon), Sven Davidsson och Jerker Magnusson, som tillsammans även bildat ”Bevara Sverige Svenskt”. Leif Zeilon är partiledare för SD under det första året, och förblir inom partiet under 4 år...

1989-1995
Anders Klarström blir Sverigedemokraternas nya partiledare. Hans tidigare referenser inkluderar aktivt engagemang i nynazistiska ”Nordiska Rikspartiet” och han spelade även i vit-makt – bandet ”Commit Suicide”. 3 år innan Anders valdes till partiledare för SD så dömdes han för mordhot och trakasserier mot antirasister. (Värt att tillägga – idag kallar sig Anders för antirasist, och är aktiv inom Socialdemokraterna)

1991
Valkampanjen inleds med demonstrationståget på Engelbrektsdagen. Av de 150 deltagarna är stora delar skinnskallar och medlemmar ur Vitt Ariskt Motstånd, iförda uniform. I september samma år hålls hålls ett SD - möte i Stockholm, där SS-veteranen Franz Schönhuber och en av världens största producenter av antisemetisk propaganda håller tal.

1993-1995
Robert Vesterlund sitter som ordförande i Sverigedemokraternas Ungdomsförbund -
han är numera känd som skapare och ledande inom det nazistiska nätverket ”Info-14”

En ledande Sverigedemokrat grips vid ett 1:a maj tåg med en skarpladdad handgranat

Sverigedemokraternas samarbete med VAM avslutas för att deras verksamhet läggs ner...

1996
Tina Hallgren-Bengtsson avgår som ledamot inom partiet för att övergå till det mera öppet nazistiska ”Nationalsocialistisk Front” Hon har under flera tillfällen under sin tid inom SD klätt sig i nazi-uniform på fester som anordnas på Hitlers födelsedag, till minne av denne.

1998
Två kandidater till Sverigedemokraternas kommunlista kommer från nazistiska organisationerna Nysvenska Rörelsen och Nationalsocialistisk Front.

36 % av partistyrelsen har kopplingar till nazistiska organisationer och innehar prenumerationer på nazistiska tidsskrifter

2001
Anders Steen, f.d. Sverigedemokrat, bildar nazistiska ”Nationaldemokraterna”

2003/2004
Tommy Funebo, partiorganisatör, utpekade partiföreträdare som nazister och tvingas därför avgå. Efteråt avslöjar han att partiet har nynazistiska strömningar ända uppe i partitoppen, och vittnar om SD - fester där medlemmarna sjungit med i vit-makt – musik
och att en av partiets ledare under festen gjort Hitler-hälsningar (s.k. ”heilande”)

2004
Antisemiten Bernard Mengal bidrar ekonomiskt till SD:s kampanj. Han har tidigare anklagats för bl.a. rasistisk tryckfrihetsbrott.

2006
En ledare inom SD i Stockholm vittnar om ett strategimöte med medlemmar från ”Nationaldemokraterna”; som SD själva erkänner är nazi-influerat. Under detta möte mellan SD och ND delar de upp kommuner mellan sig och diskuterar politiska strategier.

2007
Moderaterna i Karlskrona börjar samarbeta med Sverigedemokraterna, vilket iofs säger mer om Moderaterna än om Sverigedemokraterna.

2008
”Sverigedemokraterna vill inte kalla sig ett främlingsfientligt parti. Ändå innehåller en artikel skriven av en av deras representanter direkta plagiat från nationalsocialistisk fronts hemsida.”

Ett utdrag av texten:
”Över våra huvuden har politikerna, i största möjliga tysthet, beviljat bygganden av osvenska symboler i våra kommuner. Moskéer kommer inom kort att förfula allt fler av våra stadsbilder. Till Sverige pågår en invasion av främmande människor. På sikt hotas det svenska folket att utrotas till följd av rasblandning, lågt barnafödande, ökade aborter och andra inslag som drabbar vårt folk."

2009
Partiet ger ännu ekonomiskt stöd åt nazistiska organisationer. Och varje gång medierna får nys om detta så får någon ur SD avgå, för att ge sken av att partiet inte längre främjar detta.

Sverigedemokraterna påstår att partiet inte är homofobiskt, men partisekreteraren Björn Söder har i sin blogg på SD-Kuriren påstått att homosexualitet skulle vara en sexuell avart och jämfört homosexualitet med tidelag och pedofili.

Tony Wiklander, suppleant i SD:s partistyrelse, har tidigare varit verksam i det nazistiska ”Framstegspartiet”

Sverigedemokraterna, under ledning av partiledare Jimmie och SDU-ordföranden Erik Almqvist, nynazistiska kampsånger, hyllningsvisor till Palme-mordet och drar grova rasistiska skämt.

Detta skyller Sverigedemokraterna såklart ifrån sig på vad de kallar för en ”slump”, som vanligt.

För Sverigedemokraterna är inte rasister - i alla fall enligt dem själva.

Liksom Jinge så uppmuntrar jag också till en lyssning: "Gå till http://sr.se och knappa dig fram till Kaliber så kan du lyssna själv om du missade programmet."